Racing your Monte Raced a guy in your ride? Had that Monte Carlo of yours on the timed track? Tell your story here.

6th Gen ('00-'05): Took my top swap Monte to the track tonight.

  #1  
Old 05-02-2014, 11:19 PM
A05C's Avatar
1 Year Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2013
Location: Lima Ohio
Posts: 165
Default Took my top swap Monte to the track tonight.

Went out to the local track tonight and got a couple passes in.

04 Monte
L36
93 Octane
Stock L67 heads no porting at all
Stock Gen 3 blower
Stock L67 injectors
Stock L67 Throttle body
Stock N/A fuel pump w/o rewire
Stock trans with a trans-go shift improver kit
3.6 pulley
Used NIC camshaft
Comp 105's
ZZP 3" non-catted downpipe
Street tires, didn't bother to air them down at all since the track is terrible tonight.
Pulled out the RF seat, rear seats and took out the LH headlamp housing
DHP Tuned by DBTK02

First pass with no cool down after an hour drive to the track
14.3501 at 98.43 (2.2590 60')
Second pass after a short cool down in staging
13.9640 at 98.42 (2.0562 60')

Then after a few more passes it went down hill from there, nothing broken or anything just the track was getting worse and temps getting colder.

Final pass of the night (pass #5)
14.23 at 98.47 (2.3160 60') at full weight (save for low tank of fuel)
 
  #2  
Old 05-03-2014, 02:28 PM
03SSLE's Avatar
Monte Of The Month -- August 2012
5 Year Member3 Year Member1 Year Member
Join Date: Apr 2011
Location: Seattle
Posts: 6,074
Default

Originally Posted by A05C View Post
Went out to the local track tonight and got a couple passes in.

First pass with no cool down after an hour drive to the track
14.3501 at 98.43 (2.2590 60')
Second pass after a short cool down in staging
13.9640 at 98.42 (2.0562 60')

Then after a few more passes it went down hill from there, nothing broken or anything just the track was getting worse and temps getting colder.

Final pass of the night (pass #5)
14.23 at 98.47 (2.3160 60') at full weight (save for low tank of fuel)
How close were you to your anticipated ET? You're looking consistent considering track conditions changing (and no time to retune - or did you?). Keep it up, and have fun.
 
  #3  
Old 05-03-2014, 03:09 PM
A05C's Avatar
1 Year Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2013
Location: Lima Ohio
Posts: 165
Default

Originally Posted by 03SSLE View Post
How close were you to your anticipated ET? You're looking consistent considering track conditions changing (and no time to retune - or did you?). Keep it up, and have fun.
I didn't have a tuner with me or even a way to scan it at all. I don't even have a boost/vacuum gauge in the car haha.

The track isn't known for being a good track, its just relatively close to me and they don't question on Tech (that's besides the point)

I more or less just wanted to get some passes on it and get a rough idea on what it would run. I probably won't go back for a while until It gets more rubber down and if I decide to put an I/C on it along with headers.

I did forget to mention in the first post.. Its got stock front and rear manifolds.
 
  #4  
Old 05-03-2014, 04:24 PM
zipper's Avatar
Monte Of The Month -- March 2011
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
Join Date: Sep 2009
Location: Shelby, MI
Posts: 1,835
Default

Sounds like you had an awesome time, breaking into the 13's is great!

I use to go to UNOH awhile back. Is there still a lot of ricers over there?
 
  #5  
Old 05-03-2014, 04:32 PM
A05C's Avatar
1 Year Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2013
Location: Lima Ohio
Posts: 165
Default

I was surprised it went a 13.xx since the track was in such bad condition.

I had a computer class with you I'm about 80% sure.
 
  #6  
Old 05-04-2014, 07:22 AM
crazyzach722's Avatar
Monte of the Month -- March 2015
3 Year Member1 Year Member
Join Date: Jul 2012
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 3,627
Default

Sounds like you had a good time even with bad conditions. Next time you go you should get some videos of your car there.
 
  #7  
Old 05-04-2014, 08:43 AM
A05C's Avatar
1 Year Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2013
Location: Lima Ohio
Posts: 165
Default

It wasn't a bad time. I don't have a Go-pro. I did have my DSLR with me but I just didn't put it in the car with the suction mount I have.

A friend of mine took one on his phone but I didn't get a chance to see it.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
nemesis
General Monte Carlo Talk
33
10-08-2011 11:07 AM
SpinEm_90
Racing your Monte
56
11-08-2010 11:47 PM
nemesis
Racing your Monte
11
09-18-2010 10:51 PM
bambi88
Racing your Monte
23
09-13-2010 07:10 PM
bfurches
Racing your Monte
2
06-29-2008 05:17 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 6th Gen ('00-'05): Took my top swap Monte to the track tonight.


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.