Monte Carlo Repair Help Have a Monte problem and need help? Good at troubleshooting? Discuss it here!

6th Gen ('00-'05): Ignition switch melted wire

  #1  
Old 11-20-2018, 11:32 PM
Thread Starter
Join Date: Nov 2018
Location: Minnesota
Posts: 3
Default Ignition switch melted wire

I have a 04 ls that has been giving me passlock problems. I got a new ignition switch put it in and when u turned the key it started smoking. Found out it melted a wire in the harness.

What is the wire for and did this harm anything else?

Symptoms are no fuel pump or crank when turn key. I've tried the relearn countless times no luck.
 

Last edited by MonteMeltdown; 11-20-2018 at 11:36 PM.
  #2  
Old 11-20-2018, 11:36 PM
Thread Starter
Join Date: Nov 2018
Location: Minnesota
Posts: 3
Default



Middle wire in black plug
[img]blob:https://montecarloforum.com/8328d454-19e7-4b44-b949-6c6f8f555f42
 
  #3  
Old 11-22-2018, 08:32 AM
Join Date: Nov 2017
Location: Isanti, MN
Posts: 774
Default

I've looked thru my diagrams and didn't have it anymore. You can google search the switch and find it that way if nobody else chimes in , but regaurdless you have to repair the wire so follow it to the next junction and look for issues. Good luck
 
  #4  
Old 12-18-2018, 06:28 PM
Thread Starter
Join Date: Nov 2018
Location: Minnesota
Posts: 3
Default

I have the vats figured out. But now it has no spark. Could the burned wire have killed the ecm?
 

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.