Monte Carlo Repair Help Have a Monte problem and need help? Good at troubleshooting? Discuss it here!

6th Gen ('00-'05): check engine cooling fan

  #1  
Old 07-08-2019, 01:33 AM
claydoh's Avatar
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
Thread Starter
Join Date: May 2013
Location: Jacksonville,Florida
Posts: 332
Default check engine cooling fan

got a check engine light on, autozone checked it, cooling fan 1, car is not overheating but seems fans not coming on? I checked fuses, they were ok? whats next? I don't want to replace both fan setup if I don't have to! although Rockauto has fan replacements pretty cheap? I cleaned the fan plugs with electrical cleaner too???
 
  #2  
Old 07-08-2019, 07:26 PM
The_Maniac's Avatar

Monte Of The Month -- December 2011
Monte Of The Month -- September 2014
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
iTrader: (2)
Join Date: Apr 2010
Location: Mentor, Ohio
Posts: 10,955
Default

I would assume you could apply 12v to the fan and see if it activates. Also check if the wiring for the fan has good ground and that the positive traces back to the fuse panel. I believe there are also relays for the fans to check.
 

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.