Monte Carlo Repair Help Have a Monte problem and need help? Good at troubleshooting? Discuss it here!

6th Gen ('00-'05): Random engine shut off

  #1  
Old 08-26-2018, 09:18 PM
Thread Starter
Join Date: Aug 2018
Posts: 2
Default Random engine shut off

I have a 2000 with the 3.4 l . The engine just shuts off at random times . The only thing it shows is a battery light. No engine codes. I have replaced the battery and double checked connection. Still no resolution to the problem. My little girl drives this car and I'm afraid of what could happen. Please help .
 

Last edited by David_D; 08-26-2018 at 09:23 PM. Reason: Double posted by mistake.
  #2  
Old 08-27-2018, 04:44 AM
Join Date: Mar 2017
Posts: 61
Default

So many things it could be in my experience. If you can, try to test fuel pressure at the fuel rail while you let it idle, and clean your MAF sensor.
 
  #3  
Old 08-27-2018, 02:19 PM
Join Date: May 2015
Location: Long Island, New York
Posts: 90
Default

When it dies do the electronics die too? Is it like the car key was just turned to ON and you hear a chime? Does it happen at idle, while in park, in drive, in 3rd gear, etc.?
 
  #4  
Old 08-27-2018, 02:25 PM
ChibiBlackSheep's Avatar

Monte Of The Month -- August 2014
10 Year Member
5 Year Member3 Year Member1 Year Member
Join Date: Sep 2008
Location: Wyncote, PA
Posts: 24,794
Default

When it shuts off, does it turn right back on?
 
  #5  
Old 09-05-2018, 08:06 PM
Join Date: Sep 2018
Posts: 2
Default Just recently happened to me too!

No joke; just last week my engine did the same exact thing. Steering wheel locked up at 60mph on the interstate. Talk about scary... I couldíve died!

Battery light did come on, no other lights on BUT my entire cluster gauge is erratic and soon to be repaired. I believe it is causing many other issues as my transmission tends to slip and has rough shifts. Also low gas mileage and power recently. I have the 2005 supercharged SS. After I pulled over and parked the car I turned it off and started it right back up. No problem...

Dealership mentioned replacing the Fuel Pressure Sensor and Valve Body plus a Transmission Flush. And the Cluster Gauge of course.. $3500 estimated and I donít know what really needs to be done or is causing the shifting problems either. I donít trust the Dealership in being completely 100% honest. Help is appreciated
 

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.