Monte Carlo Repair Help Have a Monte problem and need help? Good at troubleshooting? Discuss it here!

7th Gen ('06-'07): Clicking?

  #1  
Old 12-09-2018, 12:21 AM
Thread Starter
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
Default Clicking?

So my stepdad and I decided to fix my non functional rear defroster by going to the wiring underneath the right footboard, and doing a direct connection through a burnt out wire for the defroster, but a couple of days later my battery immediately died, and I had to get a new one. Now whenever I unlock the car i hear a clicking noise that comes from behind the dash. After a minute or so it goes away. What could be causing it?
 
  #2  
Old 12-09-2018, 07:32 AM
The_Maniac's Avatar

Monte Of The Month -- December 2011
Monte Of The Month -- September 2014
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
iTrader: (2)
Join Date: Apr 2010
Location: Mentor, Ohio
Posts: 10,873
Default

Most likely it is a failed actuator for the HVAC controls. These cars have a few of them to help control temperature and air flow. I believe on the 06+ Montes and Impalas it's a more common failure than the earlier years.
 
  #3  
Old 12-13-2018, 06:43 PM
Join Date: Dec 2014
Posts: 10
Default

The clicking is the actuators as Maniac say's there are a total of 3. If I remember 1 on the drivers side 2 on passenger side. I had to change mine years ago. Lots of patients because they are in an impossible place, you will work partly by feel. They are cheap plastic. I think they cost about $20. each.
 

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.