Interior/Audio/Visual Electronics Discuss your audio/visual system and your interior here.

Fog lights not working, High beams stay on?

  #1  
Old 05-09-2011, 12:20 AM
LilSeanCB's Avatar
3 Year Member1 Year Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2011
Location: Cincinnati
Posts: 79
Default Fog lights not working, High beams stay on?

I have a 2003 Chevrolet Monte Carlo SS and fog lights worked fine the other day, then I took the dash apart (unplugging the hazards) to install a radio, after radio did not fit I put everything back together again and plugged in the hazards and now my fog light switch will not illuminate and they don't turn on at all! Also at night my daytime lights wont be on but my hi beams will. During daytime my hi beams are not on. What is wrong with my car, maybe it's just a fuse but I do not know. Any help would be great.
 
  #2  
Old 05-09-2011, 09:16 AM
Join Date: May 2010
Location: Cordova, TN
Posts: 35
Default

As for why your high beams are stuck on, I couldn't really tell you . But if your high beams are on, your fog lights won't work. They only work when you have your low-beams/parking lights on.
 
  #3  
Old 05-09-2011, 09:48 AM
red04montels's Avatar
Monte Of The Month -- September 2010
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
Join Date: Aug 2009
Location: Wisconsin
Posts: 9,356
Default

i would check the fuse.

did you hit the part that is for the blinkers and turning the high beam on and off? you could have damaged that also
 
  #4  
Old 05-10-2011, 02:14 PM
LilSeanCB's Avatar
3 Year Member1 Year Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2011
Location: Cincinnati
Posts: 79
Default monte

Thanks I will check fuses when It stops raining and report back in case someone else needs help with this. As far as the high beam switch, it does not click when i push it in or out so that may be damaged (probably when I took the dash off i hit it) so when I figure anything out I will post info
 
  #5  
Old 05-10-2011, 02:50 PM
red04montels's Avatar
Monte Of The Month -- September 2010
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
Join Date: Aug 2009
Location: Wisconsin
Posts: 9,356
Default

it should click when you pull it towards you, i will start looking for some locally in case that is the problem and you need a new one
 
  #6  
Old 05-10-2011, 11:37 PM
LilSeanCB's Avatar
3 Year Member1 Year Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2011
Location: Cincinnati
Posts: 79
Default monte

No need for a new one. It does not click but if it is broken (im sure it is) I have warranty so I will just get it checked out. I now that part can cost over $300 new..looks like Im gonna be blinding people on the road for a few more days
 
  #7  
Old 05-14-2011, 10:40 AM
LilSeanCB's Avatar
3 Year Member1 Year Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2011
Location: Cincinnati
Posts: 79
Default monte

I actually fixed it somehow. I just pulled the clicker all the way up as far as it would go and it clicked and now the hi beams are off. Now my fog lights work too (I guess you can't have hi beams on the same time as fog lights) except for your monte with those aftermarket ones LOL

Does your have heated seats Trewyn15? I thought I seen you have cloth interior but with buttons where the heated seats are.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
svzpt71
Monte Carlo Repair Help
2
05-11-2015 06:30 PM
bigmichaelcool
Paint/Body Work/Exterior
0
04-29-2015 01:05 PM
MonteCarlo579
General Monte Carlo Talk
0
07-06-2014 11:46 AM
bikerboyzzky
General Monte Carlo Talk
2
08-10-2011 04:24 PM
mickey
Monte Carlo Repair Help
2
03-20-2008 06:15 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Fog lights not working, High beams stay on?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.