remote start not working 2006 - Monte Carlo Forum - Monte Carlo Enthusiast Forums

Engine/Transmission/Performance Adders Chat about your engine, transmission, nitrous, superchargers, turbos, and tuning.
Sponsored by:
Sponsored by:

remote start not working 2006

Reply

 
 
 
  #1  
Old 06-07-2011, 08:30 PM
Thread Starter
Join Date: Jun 2011
Posts: 5
Default remote start not working 2006

I just programmed a keyless entry on my 2006 monte carlo. The locks work, the trunk button works, but the remote start doesnt. I turned the remote start on in the information center. When i attempt to start it I can hear a click under the hood like its attempting to turn the motor over but doesnt have enough to do it. Any ideas??
 
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2011, 08:55 PM
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,746
Default

Your car isn't throwing a CEL is it? Because the car will disable that feature if it is.

Another thing from my Chevy mechanic buddy. Double check all leads from the battery. Also, take a volt meter and check the red lead from the battery to ground. Do you have 12 volts?

If that checks out, take a small hammer and tap on the solenoid as someone starts the engine, if it starts the starter solenoid is bad.
 
Reply With Quote
  #3  
Old 06-07-2011, 09:24 PM
Barovelli's Avatar
Monte Of The Month -- April 2016
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
Join Date: Apr 2010
Location: Monterey Bay Area, CA
Posts: 831
Default

Doors all locked?

Mine works intermittently. But then my car has a few minor issues - the chime dings most of the time even when the key is out and the door is open. Whenever the chime does not go off when exiting the car, it will remote start the next time.
 
Reply With Quote
  #4  
Old 06-07-2011, 10:38 PM
Join Date: Feb 2010
Location: Sylvania, OH
Posts: 222
Default

the factory keyless entry doesnt work if the hood is open. do you have the switch on the hood latch and if so, is it wired properly and working properly? if not the car wont start.
 
Reply With Quote
  #5  
Old 06-08-2011, 09:28 AM
ChibiBlackSheep's Avatar

Monte Of The Month -- August 2014
10 Year Member
5 Year Member3 Year Member1 Year Member
Join Date: Sep 2008
Location: Wyncote, PA
Posts: 24,704
Default

The remote may have to be programmed specifically for the remote start aspect. It probably has the right features for the lock/unlock but maybe you NEED the tech-II scanner for the remote start?
 
Reply With Quote
  #6  
Old 06-08-2011, 06:37 PM
Barovelli's Avatar
Monte Of The Month -- April 2016
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
Join Date: Apr 2010
Location: Monterey Bay Area, CA
Posts: 831
Default

Originally Posted by ChibiBlackSheep View Post
The remote may have to be programmed specifically for the remote start aspect. It probably has the right features for the lock/unlock but maybe you NEED the tech-II scanner for the remote start?
My MC came with no remote, I bought one on eBay, programmed it through the DIC and it works when the phantom key in ignition signal is not present.
 
Reply With Quote
  #7  
Old 03-22-2013, 07:04 AM
Join Date: Mar 2013
Location: Chicago
Posts: 7
Default

New user here i've found this forum very useful before, i'm having a problem with th remote start i press the button push all hpu hear is a click and nothing else also the lights flash when i do this. What can be the problem?
 
Reply With Quote
  #8  
Old 04-13-2015, 10:51 AM
Slugger088's Avatar

Monte of the Month -- August 2013
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
Join Date: Jan 2011
Location: Toronto, Canada
Posts: 326
Default

I believe this may have to do with a CEL. Almost 100% sure.

I am just going through this right now.
 
Reply With Quote
  #9  
Old 03-11-2018, 09:44 PM
Join Date: Dec 2010
Location: Brevard County, FL
Posts: 508
Default

I am going through it and I have no CEL. Any other ideas?

Also, I asked this two other places and got no answer. Is the remote start module the one in the dashboard, or is it somewhere else? A Google search indicates "somewhere else," but Google is overrated.
 
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
God_Bot
FWD Tech Guides '95-'07
9
02-21-2016 12:02 AM
DAVESS2002
Monte Carlo Repair Help
2
11-20-2014 04:22 PM
basholes
Monte Carlo Repair Help
2
12-03-2009 06:13 PM
tloughrin
General Monte Carlo Talk
5
10-28-2009 02:40 PM
cmeadows06
Interior/Audio/Visual Electronics
4
06-18-2009 02:44 PM


Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory