Monte Carlo Repair Help Have a Monte problem and need help? Good at troubleshooting? Discuss it here!

7th Gen ('06-'07): Brake squeal

  #1  
Old 02-18-2019, 04:41 PM
Thread Starter
Join Date: Dec 2016
Posts: 2
Default Brake squeal

Hello-
I am getting a loud brake squeal from my left side wheels (still not sure if it is front or rear wheel). Anyway, I have checked all 4 wheels and I have plenty of pads (4-wheel Disc). I checked the brake shield and nothing is stuck in there or rubbing. My rotors look fine. I can't figure out what is making the squeal. It is really bad when I apply the brakes, and I can also hear it faintly when I am NOT applying the brakes. I do not see how it can be the sensor because I have had sensors go off before and they are not as loud as I am getting from this squeal. Does anyone have any suggestions or experience with this?
 
  #2  
Old 02-18-2019, 06:06 PM
Monte Of The Month -- October 2009
10 Year Member
5 Year Member3 Year Member1 Year Member
Join Date: Feb 2008
Posts: 4,130
Default

Need to find exactly which wheel first. That'll help narrow it down a lot more for diagnosis. Have someone else drive it slowly while you walk alongside.

After that, jack it up and spin that wheel to help narrow it further. If it's making noise even without the brakes applied, you should be able to hear a little something spinning the wheel by hand to help get you much closer to the problem.
 

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.