Monte Carlo Repair Help Have a Monte problem and need help? Good at troubleshooting? Discuss it here!

Changing fuel injectors..

  #1  
Old 05-13-2019, 12:41 PM
wht02monte's Avatar
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2009
Location: around cal city,il
Posts: 3,139
Default Changing fuel injectors..

Do I need to remove the alt and all that crap or can I just take the fuel rail off and change them?
 
  #2  
Old 05-13-2019, 01:25 PM
ChibiBlackSheep's Avatar

Monte Of The Month -- August 2014
10 Year Member
5 Year Member3 Year Member1 Year Member
Join Date: Sep 2008
Location: Wyncote, PA
Posts: 24,822
Default

Remove the negative terminal, but yeah should just need to pop the fuel rail off and change. A lot of vacuum lines get removed to get out of the way also.
 
  #3  
Old 05-16-2019, 07:09 AM
wht02monte's Avatar
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2009
Location: around cal city,il
Posts: 3,139
Default

Need opinions now.. Got the injectors changed and ended up pouring a bunch of gas down most of the holes for the injectors. Took forever to finally start it because I assume it was flooded..

NOW it wont stay running and its like there is no sound to the engine while it IS running. Its strange, its running very rough and its almost silent now. It also wont stay running without holding the has down a good bit..

Thoughts?
 
  #4  
Old 05-16-2019, 07:44 AM
ChibiBlackSheep's Avatar

Monte Of The Month -- August 2014
10 Year Member
5 Year Member3 Year Member1 Year Member
Join Date: Sep 2008
Location: Wyncote, PA
Posts: 24,822
Default

Did you change with OEM? Are they fully seated?
 
  #5  
Old 05-16-2019, 08:58 AM
wht02monte's Avatar
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2009
Location: around cal city,il
Posts: 3,139
Default

OEM, yes.. Fully seated, I think.. Im pretty sure. I put the injectors into the engine first, then put the fuel rail on top. It didnt seem like I could push them down anymore and the clips went on properly so I assume they are.. Also, no gas is leaking from them and the fuel rail
 
  #6  
Old 05-16-2019, 10:03 AM
wht02monte's Avatar
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2009
Location: around cal city,il
Posts: 3,139
Default

Ok put another set of injectors in but it still wont stay running and its very quiet.. It starts right up now tho so the injectors themselves are not the problem.

I did change the throttle body at the same time and left the IAC valve and TPS sensor in that came with it.. It was from the junkyard. Could either of those being bad cause this?
 
  #7  
Old 05-16-2019, 10:39 AM
ChibiBlackSheep's Avatar

Monte Of The Month -- August 2014
10 Year Member
5 Year Member3 Year Member1 Year Member
Join Date: Sep 2008
Location: Wyncote, PA
Posts: 24,822
Default

Does it stay running if you hold your foot on the gas? Check your vacuum lines and the FPR too.
 
  #8  
Old 05-16-2019, 10:51 AM
wht02monte's Avatar
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2009
Location: around cal city,il
Posts: 3,139
Default

Originally Posted by ChibiBlackSheep View Post
Does it stay running if you hold your foot on the gas? Check your vacuum lines and the FPR too.
Yea only if I hold my foot on the gas will it stay running. Vacuum lines are all good and I dont think the FPR would have gone bad would it?

I noticed two huge black soot marks on my driveway from the tail pipes.

Gonna go grab some security torx bits and change the TPS.

It is running smooth again but wont stay running unless I have the gas down.

Thanks for taking the time to reply so much..
 
  #9  
Old 05-16-2019, 10:56 AM
ChibiBlackSheep's Avatar

Monte Of The Month -- August 2014
10 Year Member
5 Year Member3 Year Member1 Year Member
Join Date: Sep 2008
Location: Wyncote, PA
Posts: 24,822
Default

Pull the line from the FPR and just smell it, see if it smells like fuel. Also unplug your MAF. (Don't do both at once, you are ruling things out).

Those are the 2 big offenders for a stall that won't stay running without giving it gas.
 
  #10  
Old 05-16-2019, 01:43 PM
wht02monte's Avatar
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2009
Location: around cal city,il
Posts: 3,139
Default

FPR is good as well as the MAF.

White smoke coming from tail pipes after I shut it off. They smell like gas horribly also.
 

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.