brake lights not working..... - Page 2 - Monte Carlo Forum - Monte Carlo Enthusiast Forums


Monte Carlo Repair Help Have a Monte problem and need help? Good at troubleshooting? Discuss it here!

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #11  
Old 06-25-2012, 08:01 PM
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2011
Location: indianapolis
Posts: 8
Default

yes sir, i have tried to wiggle the lever, and the lights do not com on at all, thats y i was trying to clarify. evrything on the lever works i.e. wipers, turnsignals, etc. im stumped on where i go from here. im pretty confident its either the TSS or the multifunction lever but cant identify which one it is. any ideas????? thanks again I will try fuse #30 and #5 when i go home for lunch. and the TSS is the round switch under the steering wheel not the multifunction lever? the terminology is confusing me sorry, but thanks again.

Last edited by jworm98; 06-25-2012 at 08:06 PM.
Reply With Quote
  #12  
Old 06-25-2012, 11:07 PM
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2011
Location: indianapolis
Posts: 8
Default

ok, i checked fuses #30, #5, and #23. All were good. blinkers work fine. turn signals work, brakes lights do not do anything when i hold them down and jiggle the multifunction lever. im goin to take a stab at it and try and change the TSS (round shaped switch under steering wheel), i will see if theres anything obviously wrong (broken wire, melted wires, loose contacts,etc). anybody have any other ideas before i dig into this would b greatly appreciated. Thanks everyone.
Reply With Quote
  #13  
Old 06-25-2012, 11:12 PM
monte carlo 3831's Avatar
Monte Of The Month - February 2010
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 11,967
Default

Quote:
Originally Posted by Budsjlm View Post
Multi function switch failure, it is fairly common on 5th gens

this most likely is your answer......
Reply With Quote
  #14  
Old 03-06-2016, 09:34 AM
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
Default

I've checked everything and it's the switch for the blankers.
Reply With Quote
  #15  
Old 05-13-2017, 04:30 PM
mc1978's Avatar
3 Year Member
1 Year Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 150
Default

Quote:
Originally Posted by heavyhitter View Post
I've checked everything and it's the switch for the blankers.
i replaced my multi-function switch and my brake lights still do not work.
Reply With Quote
  #16  
Old 05-14-2017, 04:59 AM
Imp42017's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 114
Default

I would check that your brake switch is still connected and or working. This is an old Thread that was related to Blinkers. Not sure how the Multi Function switch would help with a Brake light problem

Also If the Brake switch is still good I would check the wiring from the passenger side, THere should be a white wire that is taking the brake light back to the trunk area.

James
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
brake lights not working randbement Monte Carlo Repair Help 6 06-21-2017 11:52 PM
brake lights not working! dtesgue Monte Carlo Repair Help 0 05-17-2012 10:17 PM
Non working brake lights on a 98 Monte bitsy5085 Monte Carlo Repair Help 2 03-14-2009 06:14 PM
brake lights not working thedude Monte Carlo Repair Help 0 09-01-2006 11:26 PM


Tags
03, 98, brake, carlo, chevy, diagram, diagrams, fuse, light, lights, monte, staying, tail, wiring, working, z34

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 10:19 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.