brake lights not working - Monte Carlo Forum - Monte Carlo Enthusiast Forums


Monte Carlo Repair Help Have a Monte problem and need help? Good at troubleshooting? Discuss it here!

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-04-2010, 10:26 PM
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 2
Default brake lights not working

I have a 99 Z34 that the brake lights work part time. It seems that when I first get into the car and start it up they work fine until I'm driving down the road and use the turn signals then they quit. The turn signals work fine and the third brake light works. Any idea what I need to check?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-04-2010, 11:20 PM
Monte Of The Month -- April 2012
Monte Of The Month -- December 2014
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,954
Default

Check the bulbs, make sure there's a clean connection. If that doesn't work, it's probably your multifunction switch going bad.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-02-2014, 09:59 AM
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 1
Default

Sounds like your multifunction switch located in the steering column. Same thing happened to my 99 monte carlo...had switch replaced...fixed the problem
Reply With Quote
  #4  
Old 08-03-2014, 02:21 PM
englundjd's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 19
Default

yea, i would agree with the multifunction switch also
Reply With Quote
  #5  
Old 08-03-2014, 04:00 PM
STUMPMI's Avatar

Monte Of The Month -- February 2013
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2011
Location: Taylor Michigan
Posts: 9,944
Default

Mines starting to the same thing...
Someone pointed out that mine was failing...
Its a common problem for 1999...
We had to replace it in my wifes 1999 Blazer as well.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-21-2017, 06:40 PM
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 1
Default 1980 monte carlo

my taillights dont work, headlights works just fine
Reply With Quote
  #7  
Old 06-21-2017, 10:52 PM
Monte Of The Month -- April 2012
Monte Of The Month -- December 2014
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,954
Default

You might want to start a new thread, this one is old, and for 95-99 Monte Carlo's...

Check the harness to ensure it's getting power to the bulbs. Do the brake lights work when the brake is pressed?
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
brake lights not working..... jworm98 Monte Carlo Repair Help 15 05-14-2017 03:59 AM
brake lights not working! dtesgue Monte Carlo Repair Help 0 05-17-2012 09:17 PM
Non working brake lights on a 98 Monte bitsy5085 Monte Carlo Repair Help 2 03-14-2009 05:14 PM
brake lights not working thedude Monte Carlo Repair Help 0 09-01-2006 10:26 PM


Tags
96, 99, back, brake, brakelights, break, carlo, carlos, fail, forums, inoperative, lights, main, monte, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 11:48 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.