Monte Carlo Repair Help Have a Monte problem and need help? Good at troubleshooting? Discuss it here!

Battery wont stay charged

  #1  
Old 02-21-2019, 02:47 AM
Thread Starter
Join Date: Oct 2016
Posts: 7
Default Battery wont stay charged

I just replaced battery and alternator on my 02 monte ss. It will start when jumped or when battery is charged but after it runs a few minutes the battery gauge goes to the red zone and car dies. What is it I'm broke down at my work and it's cold out wife has to work I'm stuck need help with this one.ty
 
  #2  
Old 02-22-2019, 05:02 AM
Join Date: Nov 2017
Location: Isanti, MN
Posts: 774
Default

Sounds like the alternator still isn't charging. If possible check the big red wire going to the back of the alternator and confirm it has battery voltage 12-12.5 volts when shut off. The car should stay running with a good alternator after you jump start the car. Good luck
 
  #3  
Old 02-22-2019, 01:37 PM
Thread Starter
Join Date: Oct 2016
Posts: 7
Default Alternator

So I've been trying to fix car 02 monte ss.i replaced battery and alternator had them both tested and they are good.while trouble shooting with the key on. I got no voltage from the red wire on alternator connector to ground. Any help would be highly appreciated ty. This is my car daily driver.
 
  #4  
Old 02-22-2019, 02:53 PM
Thread Starter
Join Date: Oct 2016
Posts: 7
Default

Did that it's an issue with the small red wire on the connector think it goes to the computer. Any ideas on what to do
 
  #5  
Old 02-24-2019, 04:35 PM
drivernumber3's Avatar
Monte Of The Month -- May 2015
Monte Of The Month -- March 2017
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
Join Date: May 2013
Location: Nebraska
Posts: 4,164
Default

Check these links for a similar issue and it may solve the problem
If you have a fully charged battery it will show 13.7 to 14.7 full up. A bad alternator will kill a new battery have them checked at a different place that where you bought it. I would say the alternator was probably defective and it could have caused the battery to go bad now too. These things don't even work out of the box. good luck.



https://www.google.com/search?client...60.rSoZjfZUlXc
 
  #6  
Old 02-24-2019, 05:09 PM
Thread Starter
Join Date: Oct 2016
Posts: 7
Default

Ok alternator is on and battery is good it's an issue with the orange wire on alternator connector that is powered on when ignition is on these is no power going to it
 

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.