Interior/Audio/Visual Electronics Discuss your audio/visual system and your interior here.

My traction control wont turn on

  #1  
Old 05-31-2016, 06:34 AM
Thread Starter
Join Date: May 2016
Posts: 13
Default My traction control wont turn on

I have a 2000 monte carlo ss and im not sure why but when i turn on the car. The traction control light comes on saying it is off. But when i hit the button, nothing happens?
 
  #2  
Old 05-31-2016, 02:18 PM
Join Date: Mar 2010
Location: Ontario
Posts: 449
Default

You have what is most likely a bad wheel speed sensor (wheel bearing) or and trans output shaft speed sensor that has gone bad. No ABS light?
 
  #3  
Old 05-31-2016, 03:44 PM
ChibiBlackSheep's Avatar

Monte Of The Month -- August 2014
10 Year Member
5 Year Member3 Year Member1 Year Member
Join Date: Sep 2008
Location: Wyncote, PA
Posts: 24,801
Default

Definitely check the wiring to each speed sensor (rears too)
 
  #4  
Old 06-01-2016, 07:53 AM
Thread Starter
Join Date: May 2016
Posts: 13
Default

Originally Posted by Justin Knight View Post
You have what is most likely a bad wheel speed sensor (wheel bearing) or and trans output shaft speed sensor that has gone bad. No ABS light?
The abs light isnt on. Its just the trac light
 
  #5  
Old 06-01-2016, 05:12 PM
Join Date: Mar 2010
Location: Ontario
Posts: 449
Default

Not a bad idea to spend the money and get the abs codes read with a scanner. Rarely is it anything but a bad bearing or wiring going to the bearing. But make sure you buy acdelco or timken replacement bearing if that's what the problem is. Those two are the best ones.
 

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.