Headers/Intake/Exhaust Custom Exhaust? New Headers? Need Opinions on Intakes? Discuss making your ride breathe better here.

mass airflow sensor

  #1  
Old 11-28-2006, 04:56 PM
Thread Starter
Join Date: Feb 2006
Location:
Posts: 8
Default mass airflow sensor

just wondering if anybody bought a hi-performance one and if it helped with the power?
 
  #2  
Old 11-28-2006, 05:07 PM
wiz kidd's Avatar
Monte Of The Month -- March 2007
5 Year Member
Join Date: Apr 2006
Location: Woodstock, Ontario, Canada
Posts: 5,264
Default RE: mass airflow sensor

high performnace maf??? thats new on me, never heard of one
 
  #3  
Old 11-28-2006, 05:10 PM
Thread Starter
Join Date: Feb 2006
Location:
Posts: 8
Default RE: mass airflow sensor

ya just search on yahoo for hi-performance maf and look what comes up
 
  #4  
Old 11-28-2006, 05:28 PM
wiz kidd's Avatar
Monte Of The Month -- March 2007
5 Year Member
Join Date: Apr 2006
Location: Woodstock, Ontario, Canada
Posts: 5,264
Default RE: mass airflow sensor

well thats new to me, never knew they made those

never had anyone ask me for one yet
 
  #5  
Old 11-28-2006, 09:23 PM
Join Date: Oct 2005
Location: Daytona Beach, Fl
Posts: 1,100
Default RE: mass airflow sensor

ok here's the deal... yes they make them. no they dont make any more power.

the only need for it is if you max out your stock unit (max out meaning your following more air then it can register)
and to max out a stock MAF you have to be making in the area of 400-500 HP so if your that modd'd you would know if you needed one cause if you didnt know what you were doing.... you'd have blown up the engine well before the 400 hp mark.

edit:

oh... just FYI most of the time people use LS1/2 MAF sensor or even LS6 sensor on their high HP applications. there is also a company called granitelli....sp? they make them but again they wont do anything for you until you max out your stock unit. the stock unit has a larger bore then the TB and intake so it is not a restricition. and if you have the 3800 series engines then you do not have a seprate MAF and you would need a new TB to add and make use of a seprate MAF sensor.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
FayLynn
New Member Area
10
05-12-2015 04:08 PM
Faster
Headers/Intake/Exhaust
2
10-09-2013 11:31 AM
slips96
Headers/Intake/Exhaust
1
05-25-2007 05:46 AM
ProfChub
Engine/Transmission/Performance Adders
8
02-07-2007 02:17 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: mass airflow sensor


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.