7th Gen ('06-'07): Oil pressure sensor has been going off and on car won't shift into gear now - Monte Carlo Forum - Monte Carlo Enthusiast Forums


Engine/Transmission/Performance Adders Chat about your engine, transmission, nitrous, superchargers, turbos, and tuning.
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-11-2018, 06:00 AM
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 1
Default Oil pressure sensor has been going off and on car won't shift into gear now

I have had my MC for 3years know it is a older car has had two previous owner been trying to put her back together previously the oil pressure sensor has been going off and on car was driving OK but know it won't shift into gear there are some other problems with the car I am currently working out but was wondering if anyone could give me some info or ideas
Reply With Quote
  #2  
Old 04-15-2018, 11:08 PM
5 Year Member
3 Year Member1 Year Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Brevard County, FL
Posts: 476
Default

There's a shifter release button inside the console, on the right side next to the actual shifter. Push that and see if it'll go into gear. If not, there's something wrong with the shift linkage or the brake interlock that has nothing to do with the oil pressure sensor, which I would replace before I moved on to the other issues.
Reply With Quote
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 02:19 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.