Monte Carlo Forums

Go Back   Monte Carlo Forum - Monte Carlo Enthusiast Forums > General Forums > Monte Carlo Repair Help
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to the Monte Carlo Forum - Monte Carlo Enthusiast Forums.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-13-2012, 04:46 AM
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 26
Default turn signal makes buzzing noise and then a whole bunch of lights come on

i noticed this today when i turn on the turning signal (doesn't matter which direction) a buzzing sound happens from the dash then the ABS, Trac off battery light, and check traction control light comes on. then a few seconds later they will all turn off and sometimes the trac off light will stay on. anyone know whats going on? it scared the hell out of me.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-13-2012, 11:34 AM
milrlyt's Avatar
1 Year Member

 
Join Date: Feb 2011
Location: Atlanta, GA
Posts: 871
Default

There's been a lot of speculation on the traction & ABS light culprit here

As to why it seems to be directly related to only your turn signal, I don't have a clue. Poor wiring connection somewhere is my best uneducated guess. Check any fuses to be sure.
__________________

See the build
Reply With Quote
  #3  
Old 02-13-2012, 05:44 PM

 
Join Date: Mar 2010
Location: Ontario
Posts: 435
Default

I would think the signal switch could be bad and is back feeding voltage to the ip cluster but I've seen the hazard switch do that also because it's also the flasher for the turn signals and it has illumination when the headlight are on. Check the wire harnesses for both for burnt contacts.
__________________
13 years experience working on cars. Yeah I can fix it.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-22-2012, 01:35 AM
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 26
Default

how would i go about checking the wire harnesses?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-24-2012, 12:38 AM
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 26
Default

okay let me rephrase that, how do i GET to the wire harness to check if they're burnt? btw, now when i start the car, all those lights go on without me using the turning signals. turning signal still buzzes momentarily then eventually works again. (and causing all the lights to go on again while driving)

Last edited by Redline29; 02-24-2012 at 01:01 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-02-2012, 05:14 AM
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 26
Default

been getting a headache searching for solutions to this problem and it seems like a BCM problem. but from what i've read that is an expensive fix. please anyone if they've had this problem before and it was fixed by replacing the bcm and getting it reprogrammed, did this solve it? i hate to go spending money replacing things that wont solve the problem. thank you

and now the car doesn't start. but when it does, it starts like nothing ever happened, but with all the warning lights on and the same problem as before with the turn signals etc.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-02-2012, 07:24 AM
ZIPPY02's Avatar

Monte Of The Month -- May 2012
Monte Of The Year 2012
5 Year Member3 Year Member1 Year Member

 
Join Date: Jan 2008
Location: Mountains of Utah
Posts: 2,529
Send a message via Yahoo to ZIPPY02
Default

It would be more expensive to fry the cars whole electrical system. I would quit while I'm ahead and have a competent shop diagnois the problem and quote a repair cost. Could just be a turn signal control like my daughters 01 Malibu had fail. if thats the case then you can buy a used or aftermarket one, give it to the shop to install and pay only labor to them as new ones pop about $200 + Sorry to hear your having to deal with this glitch....Hope your back on the road soon.
__________________
3.8 SFI Turbocharged 02 Monte Carlo SS
499 whp on 91 octane,457 ft lb torque,
603 whp on 104 octane
Back to track soon for new 1/4 mile time
Reply With Quote
  #8  
Old 03-02-2012, 10:12 AM
Shandley's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Great White North
Posts: 162
Default

I would like to chime in here... please note though, this is only my experience.

I had my BCM go. Weird things would happen on my dash, loc would show on my radio, all gauges would go funny and odd lights would turn on and off. BCM took care of that.

HOWEVER,

On my Plymouth, I had a turn signal flasher (like a relay that makes the signals flash on and off) go on me. It was actually a burnt contact within the bi-metal parts inside that unit. It would basically flash on and off very fast. So fast I thought it was always on. The buzz I heard was the unit flashing the signals very very fast. They are cheap to replace but I took mine apart and ground down the burn contact to fresh metal (I was REALLY broke at that time). What rang a bell here was when that unit would go crazy, other things happened, such as my ebrake light would shine, or the shift indicator would illuminate both up and down.

Without this experience, I would immediately jump to BCM. But a quick $5 part maaaaay be worth a shot. I don't even know where the flasher unit is on the MCs but it's usually under the dash.


Oh, and my MC also doesn't intermittently start as well. People are suggesting Passlock but I don't have any other symptoms such as the security light coming on.
__________________
Thanks,

Shandley


2001 Monte Carlo SS
-K&N Air Filter, 2.5" Downpipe with high flow cat & ubend delete, ZZP Power Log, Tuned PCM, JMB Fenderwell CAI, HP Tuner
Reply With Quote
  #9  
Old 03-20-2012, 05:21 PM
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 26
Default

so i succumbed to the problems and took it into the dealer. turns out that the ignition switch shorted which led to the BCM frying. im getting both replaced for a total of $909. ouch...
Reply With Quote
  #10  
Old 03-20-2012, 10:03 PM
 
Join Date: Dec 2008
Location: Hazleton, PA
Posts: 429
Default

BCMS are evil...mine would play with my door locks while driving ha
__________________
2003 Monte Carlo LS (some mods daily driver)
1995 Z-34 mint toy (more mods)
1995 LS ($300 rust bucket)
1992 Camaro RS (weekend fun car )
http://montecarloforum.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=4946&dateline=1255038234
Reply With Quote
Old 03-20-2012, 10:03 PM
 
 
 
Reply

Tags
blinker, buzz, buzzing, carlo, lights, make, makes, monte, noise, on, signal, signals, sound, turn, turning


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 02:45 AM.

Internet Brands, Inc.



SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.