Monte Carlo Forums

Go Back   Monte Carlo Forum - Monte Carlo Enthusiast Forums > General Forums > Monte Carlo Repair Help
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to the Monte Carlo Forum - Monte Carlo Enthusiast Forums.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 10-21-2011, 01:00 PM

 
Trader Rating:(0)
Join Date: Sep 2011
Location: Spokane, WA
Posts: 12
beckysue
Send a message via Yahoo to Beckysue
Question Car won't start, flashing security light

Check this out!
I bought my 1996 Monte Carlo Z34 from a private dealer who bypassed the anti-theft system in the car. The car ran fine like a champ for the first week. Then I took my friend home and when I tried to start the car to leave 15min. later, it started then shut down 5 seconds later. I tried the relearn procedure, I cleaned the key, ect. Anyways I disconnected the bypass on the anti-theft system thinking that it isn't working anyways or maybe that was the problem. So now it won't crank when I turn the key to start it, and the Security light flashes. It will not start. So I got a passkey II made from Camp Chevrolet hoping that it would solve the security issue. It did not. Now what? Fed up, and @&#~ off.

Help me please,
Becky Sue
Attached Images
File Type: jpg 1A_640.jpg (91.5 KB, 19 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 10-21-2011, 01:03 PM
Sparky-88's Avatar
1 Year Member

 
Trader Rating:(0)
Join Date: Aug 2010
Location: Huntsville, AL
Posts: 1,136
Callsign Sparky
Default

When that happens to our '02 Monte, the '10-minute rule' has always worked. Turn the key to 'On' (not to 'Start') and leave it there for AT LEAST 10 minutes. After 10 minutes, try starting it. This has worked a dozen times with our car.
__________________
Dave - '02 Monte Carlo SS
ZZ Performance downpipe w/Magnaflow Cat; K&N air filter

'04 Yamaha FJR1300
Life is short - Ride hard
Reply With Quote
  #3  
Old 10-21-2011, 01:05 PM
Monte Of The Month -- April 2012
5 Year Member3 Year Member1 Year Member

 
Trader Rating:(0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,383
@nitehawkjcb Beech House @nitehawkjcb
Send a message via Yahoo to nitehawkjcb
Default

You don't need to make multiple threads for the same issue

Check your other thread
__________________

http://www.cardomain.com/ride/788651
'96 Monte Carlo
April 2012 MOTM
Expert PC Computer Repair
13.81@102
Reply With Quote
  #4  
Old 10-21-2011, 02:01 PM

 
Trader Rating:(0)
Join Date: Sep 2011
Location: Spokane, WA
Posts: 12
beckysue
Send a message via Yahoo to Beckysue
Default

Sorry for the multi thread on the same issue, but I thought that now it is a different issue because now my Monte will not start to shut down anymore. So the Thread does not apply to my situation now.
Is it possible to change the thread title on the original one so that it does apply so I don't multi thread and take up so much space? I pritty much edited the details on the original so that it is up to date.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-21-2011, 02:08 PM

 
Trader Rating:(0)
Join Date: Sep 2011
Location: Spokane, WA
Posts: 12
beckysue
Send a message via Yahoo to Beckysue
Default 10 Minute Rule

Quote:
Originally Posted by Sparky-88 View Post
When that happens to our '02 Monte, the '10-minute rule' has always worked. Turn the key to 'On' (not to 'Start') and leave it there for AT LEAST 10 minutes. After 10 minutes, try starting it. This has worked a dozen times with our car.
Thank you. Ya know, I tried the relearn procedure whish is basically the same thing but instead of 10 minutes, it is no less then 11 min. then turn the key to the off position for no less than 30 sec. and you do that for 3 cycles. But it did not work.
So hopefully you are the one that will solve all my problems and make my day! Hopefully-crossing my fingers.
Reply With Quote
Old 10-21-2011, 02:08 PM
 
 
 
Reply

Tags
02, 1996, blinking, bypass, car, carlo, chevy, cranks, flashing, light, monte, security, showing, start, wont


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 06:40 PM.

Internet Brands, Inc.



SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.