Monte Carlo Forums

Go Back   Monte Carlo Forum - Monte Carlo Enthusiast Forums > Your Ride > Engine/Transmission/Performance Adders
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to the Monte Carlo Forum - Monte Carlo Enthusiast Forums.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 11-09-2011, 12:52 AM
 
Trader Rating:(0)
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
Default Mass Air Flow Sensor Causing Car to Cut Off????

I have a 2000 Monte Carlo, recently my engine light came on in addition to my coolant temperature sensor and tire pressure sensor. My car started to cut off while driving and while at stop signals. I replaced the mass air flow sensor and was told my coolant temp sensor was broken. Though, my car CONTINUES to cut off and the car shop "cannot figure out the problem". Its been 3 DAYS and I am desperate for some advice. What sensor is making my car cut off??????
Reply With Quote
  #2  
Old 11-09-2011, 08:07 AM
ChibiBlackSheep's Avatar

Monte Of The Month -- June 2009 & December 2010
5 Year Member3 Year Member1 Year Member

 
Trader Rating:(0)
Join Date: Sep 2008
Location: North Wales, PA
Posts: 22,647
mikerogers.design ChibiBlackSheep mikerogersdesigns ChibiBlackSheep ChibiBlackSheep thismikerogers
Send a message via AIM to ChibiBlackSheep
Default

Does the car slowly lose RPMs and then hit about 500 and drop to 0 and stall? But if you give it gas it will stay alive?

I would say it's the Idle Air Control valve on your throttle body.
__________________

CSC Powered 2000 Monte Carlo SS - Project Car
2013 Camaro 1LS - Daily Driver
1968 Camaro SS - Weekend Warrior
Reply With Quote
  #3  
Old 11-09-2011, 12:36 PM
 
Trader Rating:(0)
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
Default

Yes, I just checked with the auto shop and they're checking that now. They told me that my car cuts off when warm, but stays on when cold. Could that be the Idle Air Control?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-09-2011, 08:21 PM
 
Trader Rating:(0)
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
Default

I was just told that they changed the sensor for the idle air control and that my car is still "running rough"....I just don't know where to go from here
Reply With Quote
  #5  
Old 11-13-2011, 09:03 PM

 
Trader Rating:(0)
Join Date: Sep 2011
Location: Minnesota
Posts: 370
James nordby Beev manster
Default

I would check the hoses running to and from the pcv valve for gunk , then put a new pcv valve in. I had a similar problem with my last car.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-15-2011, 08:57 AM
nemesis's Avatar

2009 Monte Of The Year
5 Year Member3 Year Member1 Year Member
 
Trader Rating:(0)
Join Date: Aug 2008
Location: over here
Posts: 2,778
Default

had some what similar problem it turn out to be a cracked vaccum line
__________________
<a href=http://i130.photobucket.com/albums/p...verbullitt.png target=_blank>http://i130.photobucket.com/albums/p...verbullitt.png</a>


P.B. 12.54 @111 MPH
1.81 60' (SOLD)

'99 trans am- turbo in progress
'95 avalon- SOLD
'01 xj 6.5" lift SOLD
'92 xj SOLD
'98 xj
Reply With Quote
Old 11-15-2011, 08:57 AM
 
 
 
Reply

Tags
01, airflow, car, carlo, connected, cut, cutoff, cuts, engine, installing, maf, make, mass, monte, off, sensor, wha


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 08:03 PM.

Internet Brands, Inc.



SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.